Over Levensgloed

“Met liefdevolle aandacht laat ik je groeien als mens, vergroot ik je bewustzijn en help je jezelf te mogen worden”

Levensgloed - Josine van Gils

Wat vooraf ging

Ik ben Josine van Gils, eigenaar van Levensgloed. Als holistisch (kinder)coach en massagetherapeut volg ik mijn passie om mensen te begeleiden en ze te laten groeien en stralen!

Naast (kinder)coach, massagetherapeut en trainer ben ik levenspartner van Paul en trotse moeder van onze drie kinderen en woon in Berkel-Enschot. Ik hou van wandelen, goede gesprekken, de stilte, lezen, yoga en diepgang in relaties.

Een aantal jaren geleden had ik het gevoel dat ik niet mijn eigen leven leefde. Ik deed gewoon dingen die op mijn pad kwamen, omdat het verwacht werd of omdat ik het goed kon en dacht dat het belangrijk was voor mijn toekomst. Maar mijn manier van leven en werken in combinatie met mijn gezin en interesses klopte niet meer. Er ging veel tijd en aandacht naar dingen die ik niet belangrijk vond en ik miste verdieping en inspiratie.

Ik heb een fijn en warm gezin en had een leuke, maar hectische baan als leidinggevende en een mooi team van mensen om me heen waar ik fijn mee mocht samenwerken. Maar toch had ik het idee dat ik alles half deed en ik niet mijn eigen leven leefde, maar dat van een ander. Ik had het gevoel dat ik de balans kwijt begon te raken tussen mezelf, mijn privéleven en mijn werk.

Mijn eigen reis

Vanuit het gevoel dat ik dit zo niet langer wilde, dat het bovendien ook geen voldoening gaf en vanuit het verlangen naar meer rust en zingeving ben ik begonnen aan een training mindfulness. De training voelde als thuiskomen bij mezelf, met nog steeds honderden prikkels, gedachten en gevoelens, maar wel met bewustwording en dat was iets dat ik heel hard nodig had. Ik voelde me op mijn gemak, verbonden en ging een bepaalde rust ervaren.

Dat was voor mij een eerste, belangrijke stap om weer echt tijd te nemen voor mezelf. Soms even de stilte op te zoeken en niets te moeten. Vanuit daar heb ik de stap gezet om een persoonlijk coachtraject te volgen, want ik voelde dat er iets moest veranderen voor mezelf. De coaching heeft mijn bewustzijn enorm vergroot.

Ik leerde weer te vertrouwen op mezelf en op wat goed voelde. Ik wilde graag iets bijdragen aan het leven en echt leven. Mooie mensen ontmoeten, verbinden en inspireren.

Ook mocht ik gaan ontdekken wat mijn talenten eigenlijk zijn, waar ik blij van werd. Daar had ik de laatste jaren niet meer bewust aandacht aan gegeven. Vanuit de gesprekken met mijn coach en zijn inspirerende vragen kwam het inzicht dat ik erg goed aandachtig kan luisteren, kan verbinden en heel graag mensen laat groeien. Dat ik dat niet eerder had gezien!

Geluk geef je door

Mijn persoonlijk coachtraject heb ik echt als een geschenk ervaren. Ik leerde weer te luisteren naar mijn lichaam, te (her)ontdekken wie ik in essentie ben en waar ik voor sta en te vertrouwen op mezelf. Vanuit daar zie ik steeds beter wat het leven mij aanreikt, dat ik mijn eigen weg mag volgen, gevoelig mag zijn en dat je soms afscheid moet nemen van mensen en patronen en dat er dan ook weer nieuwe dingen op je pad komen. Vanuit die eigen weg en levenskracht gaat het leven stromen! Je gaat groeien als mens en in relaties. Dat je er mag zijn en ten volle mag bloeien en stralen. Dat geschenk, dat gun ik ook een ander!

Ik blijf mezelf graag ontwikkelen
Certificeringen
Levensgloed - Josine van Gils